När du anlitar en städfirma bör de städa och rengöra följande

Det finns ingen ursäkt för ett smutsigt hem när du enkelt kan hyra en städfirma för att städa upp hos dig. Det finns ett antal fördelar med detta. För det första gör de ett grundligt jobb och upprätthåller höga servicestandarder när de arbetar med ditt hem, något som är väldigt bekvämt för dig. Dessutom behöver du inte göra jobbet själv. Detta gör att du kan hålla ditt hem rent trots att du har ett fullspäckat schema och mycket på jobbet. För att göra detta så prisvärt som möjligt fortsätt läs för bra tips:

Vilken typ av uppgifter kan du förvänta dig att en städfirma ska utföra hos dig?

För att säkerställa att de professionella städarna gör ett exceptionellt jobb i ditt hem, måste du se till att ha en checklista för städpersonalen. Denna lista bör inkludera alla områden som ska rengöras och de uppgifter som ska göras i dessa områden. Här är några punkter att ha med på den viktiga listan. Det första du behöver göra är att skriva ner alla rum i ditt hem. Därefter kan du lista all städning som ska utföras i varje rum. Detta gör det enkelt att genomföra städningen och enklare för din utvärdering efter städningen.

en bra badrumsrengöring är svårt att utföra utan en städfirma

Du kan börja med köket eftersom det är många områden där som behöver uppmärksammas. Ytor måste rengöras och poleras så att eventuella fläckar och smuts tas bort. Alla hushållsapparater behöver särskild uppmärksamhet och rengöring. Kyl och frys kan behöva frostas av och rengöras innan du ställer tillbaka varorna. Spisen och mikron måste tvättas noggrant både invändigt och utvändigt för att avlägsna matrester och eventuella fläckar. Golven ska rengöras genom att sopas och moppas.

Nästa ställe som städarna ska jobba med är vardagsrum och matsal. Du bör lista alla möbler som behöver rengöras i dessa rum. Dekorationerna och väggbonaderna måste dammas av. Alla fönster och glasytor måste rengöras och eventuella fingeravtryck måste torkas av. Om det finns mattor, måste de dammsugas eller tvättas och alla fläckar ska tas bort.

I sovrummen måste sängkläderna bytas om de är smutsiga, garderober dammtorkas och ses över och speglar rengöras. Även fönsterkarmarna måste dammas av. Eventuella ytor måste dammtorkas och poleras om det behövs. Områden under sängen och andra möbler är kända för att samla smuts och bör därför bli extra uppmärksammade.

Badrummet måste också städas. Toalettstolar, badkar och handfat måste skrubbas och desinfekteras. Kaklet måste tvättas och ytorna poleras. Alla områden i badrummet ska lämnas skinande rena och absolut fläckfria.

Checklista för städfirman

Det är fördelaktigt att ge en checklista som städarna ska följa. När rengöringen har gjorts måste du inspektera huset för att säkerställa att det har städats till din tillfredsställelse. Det kan vara svårt att göra detta om du inte har en lista på områden. Men med listan kan du avmarkera alla punkter som blivit avklarade. Detta hjälper dig att inspektera alla uppgifter som lämnades ut och du kan be städarna att göra om de områden du inte är nöjd med samt berömma områdena du är nöjd med.

Kontakta vår städfirma för bra städtjänster till vettiga priser i hela Sverige!